Topwaardering voor Big data kennissessie

Big Data staat op de tweede plaats in de lijst van verkeerd geïnterpreteerde buzzwords in Silicon Valley. De definitie van wat 'big data' is heeft namelijk niemand precies scherp. Dat bedrijven echter zoeken naar oplossingen om grote hoeveelheden data te kunnen verwerken en analyseren is een feit.

Big data in hightech en industriële omgevingen
Veel bedrijven hebben te maken met een snelgroeiende berg aan data. Logbestanden van complexe apparatuur en diagnostic / monitoring streaming data zijn slechts twee voorbeelden van (semi) gestructureerde data met exploderende volumes (Velocity-Volume-Variety). In deze berg van data schuilt echter informatie die van onschatbare waarde is voor o.a. productontwikkeling en verbetering. Een juiste aanpak in combinatie met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van opslag en analyse technologieën zorgt ervoor dat dit geen "speld in de hooibergmissie" wordt. Een korte video van Cloudera geeft beeld bij wat ons te wachten staat:
De Nspyre Technology Group Data & Information Management organiseerde daarom op 16 juli een kennissessie over big data. Dankzij de intensieve voorbereiding door Mark Smulders en Elio Cecchetto genoten negen Nspyre collega's van een zeer boeiende kennissessie over big data.

Big data = Big discussion...
De presentaties en demonstratie van een werkend cluster op basis van Hadoop, Cloudera en Pentaho Data Integration zorgden voor geanimeerde discussies tussen de deelnemers. Zelfs na de afronding van de sessie waren de aanwezigen geprikkeld door inspiratie nog niet met elkaar uitgesproken. Dit smaakt dus naar meer! De avond oogstte bij de aanwezigen met achtergrond variërend van Business Intelligence, Data analytics and Data Management tot Manufacturing IT een topwaardering. Uiteraard werd tijdens de sessie ook stilgestaan bij de definitie en kaders van big data.

Slotconclusie: big data wordt én is een big thing...

Jeroen Boot
Consultant Performance ImprovementMeer weten?
Nspyre denkt graag mee op het gebied van Business Intelligence in R&D omgevingen en beschikt over een demo van een Big data Hadoop solution. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een presentatie te verzorgen over big data.

Contact:
Marlon Hiralal
E. marlon.hiralal@nspyre.nl
M. 06-38662432